Kokk soovitab

 

VAATA SIIT - Leivakreemitort astelpajumarmelaadi ja –siirupiga


 

 SÕRNIKUD ASTELPAJUPULBRIGA

  • 250 g. kohupiima
  • 60 g. täisterajahu
  • 2 muna
  • 2 sl. Astelpajupulbrit
  • ¼ tl küpsetuspulbrit
  • vanillisuhkrut

Sega komponendid paksuks taignaks, küpseta ahjus või prae pannil vähese õliga. Söö hapukoorega segatult astelpajumarmelaadiga.


 

KALKUNIFILEE KUUSEVÕRSESIIRUPI MARINAADIS

Kuusevõrsesiirup sisaldab kuusevõrseekstrakti ja suhkrusiirupit.

  • 600 g kalkunifileed
  • 1 purk kuusevõrsesiirupit
  • 1 punane tšillipiprakaun
  • 1 tl karripulbrit
  • soola
  • 1 terve sidrun
  • veidi õli
  • kaunistuseks maitserohelist

Haki tšillipipar ja sidrun hästi peeneks. Sega pipra ja sidruni hulka kuusevõrsesiirup ning lisa karrit. Pane soolaga maitsestatud kalkunifilee suuremasse kaussi ja vala peale eelnevalt valmistatud marinaad. Tõsta u 2 tunniks külmikusse marineerima. Küpseta marineeritud fileed õliga määritud plaadil 175 C juures pool tundi. Serveeri värske salati ja ahjukartulitega.


 

LAMBAKARREE KUUSEVÕRSESIIUPIGA

  • 700g lambakarreed
  • 3 spl sojakastet
  • 1 tl ürdisoola
  • 200 g punast veini
  • 200g ploomimahla
  • 5 spl Tervixi kuusevõrse siirupit
  • rosmariini ja tüümiani
  • soola-pipart

Juurde serveerida:
Kõrvitsarisotto

  • 200g risotto riisi
  • 2 shalottsibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 100g marineeritud kõrvitsat
  • 2 dl valget veini
  • 200g köögiviljapuljongit
  • 150g sojamajoneesi
  • 130g sojakodujuustu
  • 1 spl balsamicot
  • soola-pipart

Sega kõik komponendid ja vala lihale, lase veidi tõmmata ning küpseta karree küpseks. Ahjust välja võttes vala või kanna pintsliga peale Tervixi kuusevõrsesiirupit.

Risotto valmistamiseks kuumuta või ja küpseta selles hakitud sibul ning küüslauk. Lisa riis ja hauta veidi. Siis lisa kõrvits, valge vein ning pool puljongist, hauta ja maitsesta. Lõpuks lisa sojamajonees ja sojakodujuust.


 

IDUSALAT ASTELPAJUSIIRUPIGA

Astelpajusiirup sisaldab astelpajumarja mahla ja suhkrut.

Idusalat

  • 3 erinevat sorti idusid
  • 3 spl Tervixi astelpaljusiirupit
  • 1 spl oliivõli
  • 1 tl sidrunimahla
  • tilli-peterselli

 

FORELLIFILEE VÕILILLESIIRUPI-KOOREKASTMES

Võilillesiirup sisaldab võililleõieekstrakti ja suhkrusiirupit.

  • 4 le
  • 400 g forellifileed
  • 100 g viilutatud suitsupeekonit
  • soola ja musta pipart
  • poolik sidrun
  • 2 dl vahukoort
  • 3 sl Tervixi võilillesiirupit

Maitsesta kala soola ja musta pipraga. Pigista peale sidrunimahla. Keera kalafileede ümber peekoniviilud. Kastme jaoks sega omavahel koor, siirup, sool ja pipar. Vala kaste kalale ning küpseta 200- kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri keedetud kartulitega.

Taimede vitamiinekstrakte toidule lisades saab põneva elamuse.
Siit lehelt leiate mõned retseptid, mis on valminud koostöös ajakirjaga Oma Maitse ja Filmimehe kokasaatega. Kondiitritoodete retseptide autor on Evi Randoja.